Serviciile de suport în ținerea evidenței contabile – mai operative și mai flexibile


În anul 2020, serviciile de suport în ținerea evidenței contabile au fost prestate în proporție de 90% în regim online. Acest lucru a fost cauzat de situația epidemiologică creată de COVID-19. În ciuda acestui fapt, prestarea serviciilor sus-menționate a devenit mai operativă și mai flexibilă, iar aria acestora s-a extins. Astfel, dacă până la pandemie activitatea serviciilor cuprindea, prioritar, municipiul Chișinău, datorită trecerii la modul online de lucru s-a extins în Sudul și Nordul Moldovei.

Serviciile de suport în ținerea evidenței contabile prestate de Instituția Publică „Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe” (I.P. „CTIF”) vin în sprijinul autorităților publice, întru asigurarea  automatizării evidenței contabile prin intermediul Sistemului Informațional Integrat de Evidență Contabilă pentru Autoritățile Publice bazat pe platforma 1C (SIIECAP 1C). Sistemul respectiv este ajustat planului de conturi și noii clasificări bugetare, astfel încât conține toate modulele necesare pentru ținerea evidenței contabile, interacțiunea cu sistemele informaționale ale Ministerului Finanțelor, în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Finanțelor nr. 216 din 28.12.2015.

Serviciile de  suport în ținerea evidenței contabile au fost lansat în anul 2019, iar de atunci acestea și-au conturat o poziție clară pe piață și-au devenit foarte solicitate de către instituțiile bugetare. În ciuda pandemia, am reușit  să fim mai  aproape de instituțiile deservite și să le ajutăm la rezolvarea problemelor apărute în procesul evidenței contabile. În anul 2020 mai mulți agenți economici din sectorul bugetar au avut posibilitate să se bucure de automatizarea proceselor contabile, datorită suportului în ținerea evidenței contabile, acordat  de către I.P. „CTIF”. De asemenea, automatizarea proceselor contabile și implementarea SIIECAP 1C a dat posibilitatea  contabililor  să efectueze mai rapid procesarea documentelor contabile  și a simplificat procesul de raportare al acestora”, a declarat Diana Borcea, șefa Secție prestări servicii, mun. Chișinău.

I.P. „CTIF” oferă servicii contabile și de implementare a SIIECAP 1 C  în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 125 din 06.02.2018. Mai multe informații pot fi găsite
aici.

 

_______

DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.