Serghei Tarnovschi își dorește să evolueze la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Serghei Tarnovschi ar putea avea de câștigat de pe urma amânării Jocurilor Olimpice de la Tokyo. La începutul lunii iulie, va expira termenul de suspendare de 4 ani al canotorului moldovean din cauza dopajului. Astfel, sportivul de 22 de ani va avea posibilitatea să participe la cele două turnee de calificare către olimpiada niponă, reprogramată pentru vara lui 2021, transmite IPN.

„Nici nu-mi vine a crede că Olimpiada a fost amânată pentru anul viitor. Acum mă voi pregăti la maximum pentru a obţine cota olimpică”, a declarat pentru un post TV, Serghei Tarnovschi. El va evolua la individual, dar probabil și la dublu, alături de fratele său, Oleg Tarnovschi.

Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016 în proba de canoe simplu pe distanţa de 1000 metri. Bucuria a durat doar câteva zile, până când a fost anunţat că a picat testul anti-doping. Serghei este discipolul şcolii specializate din Lvov. Din anul 2013 el şi fratele său Oleg reprezintă Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.