Sentință pentru crima comisă în satul Meleșeni

Instanța a emis sentința pentru încă doi dintre autorii crimelor comise în luna octombrie în satul Meleșeni, când o angajată a primăriei locale a fost bătută până la moarte. Unul dintre inculpați a fost condamnat la 12 ani de închisoare, iar altul s-a ales cu detenție pe viață pentru tâlhărie, omor intenționat, dar și pentru atragerea unui minor în activitatea criminală. Minorul a fost condamnat anterior la trei ani și opt luni de închisoare pentru tâlhărie, transmite IPN.

Crima a avut loc în noaptea de 3 spre 4 octombrie 2019. Procuratura Generală menționează cei doi inculpați, în complicitate cu un minor, au pătruns în casa unei femei din satul Meleșeni, au legat-o, au bătut-o cu bestialitate și au furat patru mii de lei, părăsind locul crimei. Victima, care era angajată a Primăriei locale, a decedat.

Vecina a fost cea care i-a alertat pe oamenii legii, după ce a găsit femeia fără suflare în propria casă, peste o zi de la crimă.

Între timp, doi dintre inculpați au părăsit hotarele țării, fiind dați în urmărire, iar complicele-minor a fost reținut, acesta recunoscându-și vina. Băiatul de 17 ani era dintr-un sat cu victima, iar rolul lui era de a informa complicii despre potențialele victime cu bani. Minorul a fost condamnat la finele anului trecut.

Peste aproximativ o lună de la crimă, în apropierea frontierei româno-ungare, au fost reținuți și cei doi inculpați. La demersul procurorilor, au fost extrădați din România și deferiți justiției, fiind condamnați și obligați să compenseze, în folosul succesorului victimei, prejudiciul moral și material.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.