Sentință în cazul omorului de la Vulcănești

Cinci inculpați în cazul omorului din Vulcănești, Nisporeni, au fost condamnați. Patru dintre ei au fost condamnați la câte doi ani de închisoare, iar care a tras nemijlocit în victimă – la 12 ani de închisoare, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, condamnații au vârste cuprinse în 21 și 38 de ani și sunt originari din aceeași localitate cu bărbatul omorât.

Crima a avut loc în  mai 2019, după un conflict pe care victima l-a avut în preajma unui magazin din sat, cu doi din grupul inculpaților, care l-au numit pe bărbat cu cuvinte necenzurate. Între aceste familii exista un conflict mai vechi. Mai târziu, cinci bărbați au venit cu mașina în fața casei băratului și au deschis focul, în prezența soției și fiicei de 12 ani. S-a stabilit că inculpatul condamnat la 12 ani de închisoare a tras în victimă de cinci ori din arma de foc pe care o deținea legal. Bărbatul a decedat în drum spre spital.

Bărbatul omorât avea 37 de ani și patru copii la întreținere, cel mai mic cu vârsta de un an și jumătate.

Condamnații nu au antecedente penale, majoritatea sunt cu studii medii incomplete și au copii la întreținere. Suplimentar pedepsei, de la aceștia vor fi încasați zece mii de lei pentru asistența juridică acordată reclamantei și a câte cinci mii de lei de la fiecare cu titlu de prejudiciu moral. Inculpatul condamnat la 12 ani închisoare va trebui să plătească 647 de mii de lei cu titlu de prejudiciu moral și material, precum și 1 100 lei lunar pentru trei dintre copii, până la împlinirea majoratului.

Pe parcursul judecării cauzei, inculpatul care a executat împușcăturile s-a aflat în arest preventiv, iar ceilalți patru – arest la domiciliu, cu monitorizare electronică. După pronunțarea sentinței, toți inculpații au fost luați în custodia autorităților, direct din sala de judecată.

Sentința a fost pronunțată vineri, 20 martie, de către Judecătoria Ungheni și este cu drept de atac.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.