Sentință în cazul accidentului din bd. Ștefan cel Mare, soldat cu doi morți

Șoferul care, acum trei luni, a provocat un accident rutier soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor trei, a fost condamnat la șase ani și opt luni de închisoare. Sentința a fost pronunțată astăzi, 11 august, transmite IPN.

Procuratura Generală menționează că șoferului i-a fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport. În plus, instanța l-a obligat să achite în contul părților vătămate 775 de mii de lei în calitate de prejudiciu moral și material. De asemenea, va plăti 18 mii de lei în contul statului pentru cheltuieli judiciare.

Tragedia a avut loc în noaptea de 16 spre 17 mai. Inculpatul a intrat cu automobilul, la culoarea roșie a semaforului, în intersecția străzilor Ismail și Ștefan cel Mare, tamponând din viteză un taxi, după care, din inerție, a fost proiectat într-o altă mașină care staționa regulamentar.

În urma impactului, șoferul și pasagerul din taxi au decedat, iar alte trei persoane au suferit traumatisme. Imediat după accident, șoferul fost reținut, iar ulterior arestat, până în prezent aflându-se în custodia statului.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.