Șeful statului este încrezător că gazele rusești vor ajunge în Moldova și după 1 ianuarie

Contractul de livrare de către Gazprom a gazelor naturale în Republica Moldova va fi semnat cu două scenarii. Documentul este finalizat și urmează să fie semnat în următoarele zile, iar cele două scenarii vor fi discutate la ședința Consiliului Suprem de Securitate. Despre aceasta a comunicat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, transmite IPN.

În conferința de presă susținută luni, după întrevederea cu premierul Ion Chicu și cu președintelor Parlamentului, Zinaida Greceanîi, Igor Dodon a spus că primul scenariu este tranzitul prin Ucraina. Iar dacă Ucraina și Rusia nu se vor înțelege, de la 1 ianuarie gazul rusesc va ajunge în Republica Moldova prin alte puncte de conectare. La această etapă, sunt cel puțin două puncte, prin Turkish Stream și prin gazoductul de la nord, de la Alexeevca, a precizat șeful statului.

„Ambele scenarii din punct de vedere tehnic deja sunt elaborate. Noi avem siguranță că gaz va fi, dar eu vreau acest subiect să-l discutăm la ședința CSS. Trebuie să fim gata de orice scenariu începând cu 1 ianuarie”, a spus Igor Dodon.

Prețul de livrare a gazului va rămâne același, indiferent de scenariul care va fi pus în aplicare, a mai spus Igor Dodon.

  • Igor Dodon despre livrarea gazelor de la 1 ianaurie 2020
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.