Șefă de secție și un medic narcolog, cercetați într-un dosar de corupție

O șefă de secție și un medic narcolog din cadrul Spitalului raional Orhei sunt cercetați într-un dosar de corupție. Aceștia primeau mită pentru a grăbi procesul de eliberare a adeverințelor medicale șoferilor și candidaților pentru obținerea permisului de conducere, precum și altor tipuri de certificate medicale fără prezența fizică a solicitantului. Astăzi Centrul Național Anticorupție a descins cu percheziții, transmite IPN.

Șefa secției consultative și un medic narcolog sunt cercetați în cel puțin 15 episoade de corupție sistemică. Pentru a grăbi procesul de eliberare a adeverințelor medicale aceștia ar fi pretins sume ilicite care variau între 800 și 1500 de lei. Angajații  IMSP Spitalul Raional Orhei au fost citați la sediul CNA pentru a fi recunoscuți și audiați în calitate de bănuiți în comiterea infracțiunii de corupere pasivă în circumstanțe agravante.

Ministra sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că, deși a transmis nenumărate mesaje anticorupție pentru lucrătorii sistemului medical, mulți s-au făcut a nu le auzi și și-au continuat „munca asiduă” la creșterea veniturilor personale din contul durerii și problemelor oamenilor. „Pentru ei vor fi aplicate soluții de șoc și mulțumim colegilor de la CNA, care în ultimul timp sunt foarte buni pe domeniul sănătate, ajutându-ne la consolidarea capacităților sistemului de sănătate și transformarea lui în unul integru. Unii care au fost astăzi scuturați la SR Orhei nu cedează visului de a ajunge iar în fotolii de director. Le-aș recomanda să-și dea demisia singuri, să ne ușureze munca”, a precizat ministra.

Potrivit ei, dezideratul ministerului rămâne același pentru toți – toleranță zero față de corupție. „Vom investi în continuare în creșteri de salariu, indemnizații și alte politici monetare motivaționale, vom asigura cu echipamente moderne și îmbunătăți condițiile de infrastructură. Unora din dumneavoastră le repet – încetați să vă mai băgați în buzunarele cetățenilor. Plecați din sistem dacă suferiți de cleptomanie. Nu distrugeți imaginea atâtor buni, minunați profesioniști care muncesc cu dăruire în sistem”, a mai spus ministra.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.