Secția Endocrinologie pediatrică de la Institutul Mamei și Copilului a fost renovată

Secția Endocrinologie pediatrică de la Institutul Mamei și Copilului a fost renovată. Pentru efectuarea lucrărilor de reparație și dotarea secției cu mobilier și echipamente medicale moderne s-au investit peste 2 milioane și jumătate de lei. Banii au fost alocați de către Guvernul României, în cadrul proiectului de renovare, reabilitare și dotare cu echipamente a mai multor secții din cadrul Institutului Mamei și Copilului, transmite IPN.

În cadrul Secției Endocrinologie pediatrică se sunt investigate și tratate cele mai complicate forme de obezitate, maladii ale glandei tiroide, probleme de creștere și tulburările de dezvoltare în perioada de pubertate. „Secția Endocrinologie pediatrică timp de 30 de ani a salvat mii de copii cu patologie endocrină. Renovarea acestei secții va contribui la prestarea unor servicii medicale de cea mai înaltă calitate”, a spus ministrul sănătății Stela Grigoraş.

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a vorbit despre importanța cooperării eficiente între Guvernul României și cel al Republicii Moldova. Rezultatele acestei cooperări sunt vizibile și prin rezultatele proiectului de renovare și utilare a Institutului Mamei și Copilului, a remarcat diplomatul.

Anual 700 de copii bolnavi de diabet zaharat se tratează în cadrul Secției Endocrinologie pediatrică de la Institutul Mamei și Copilului. Potrivit Centrului Național de Management în Sănătate, la sfârșitul anului 2016, în Republica Moldova erau înregistrați peste 10 mii de copii cu patologie endocrină.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.