Secretarul Mitropoliei: Suntem derutaţi. Astăzi slujbe religioase au loc

Chiar dacă autoritățile au impus restricții pentru slujbele religioase, enoriașii au mers astăzi la biserici. În legătură cu declaraţia premierului Ion Chicu, care a spus că participarea la activitățile cu caracter religios va fi interzisă pentru două săptămâni, secretarul Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove, Vadim Cheibaș, a declarat pentru IPN că deocamdată ne se cunoaşte cum lucrează acest mecanism şi care este schema implementării acestei decizii. 

„Astăzi vom avea o întâlnire şi vom avea o anumită claritate, noi tot suntem derutaţi. Astăzi, slujbele religioase au loc pentru că nu au fost interzise”, precizează secretarul Mitropoliei.

Autoritățile au instituit vineri, 13 martie, gradul de alertă „Cod roșu” la nivel național referitor la situația epidemiologică prin infecția cu COVID-19, existând pericol confirmat de declanșare a urgenței de sănătate publică. Conform planului de acțiuni aprobat de Comisia națională extraordinară de sănătate publică, până pe 31 martie, nu este permisă participarea la întruniri religioase, pentru toate cultele pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Premierul Ion Chicu spunea într-o conferință de presă că o variantă propusă ar fi transmiterea serviciilor divine la televiziunea națională.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.