Secretar de stat la MAEIE: Sperăm, la toamnă vom incasa prima tranșă din ajutorul UE

Deja la toamnă Moldova ar putea primi prima tranșă a ajutorului financiar din partea Uniunii Europene, prevăzut de noul program de cooperare bilaterală. Despre aceasta a comunicat secretarul de stat în cadrul MAEIE Tatiana Molcean în timpul dezbaterilor publice la IPN „Integrarea europeană a Republicii Moldova – mit sau realitate?”.

Prima tranșă va constitui 50 de milioane de euro și va fi dată sub formă de credit foarte avantajos, a menționat secretara de stat.

Cea de-a doua tranșă, în mărime de încă 50 de milioane de euro, e conectat la anumite condiții. Conform Tatianei Molcean, acestea „se referă la sfera justiției, perfecționarea în continuare a sistemului de achiziții de stat, în special, în sănătatea publică, a Codului vamal, precum și de măsurile menite să stimuleze procesul de declarare a averii, care trebuie să reflecte adevărata valoare a activelor”.

Noul program de susținere financiară al UE își propune să sprijine Moldova și alte țări pe timp de pandemie.

Dezbaterile publice „Integrarea europeană a Republicii Moldova – mit sau realitate?” au avut loc la Agenția de știri IPN în cadrul proiectului „Depășirea stereotipurilor privind integrarea europeană prin comunicare”, care se derulează cu sprijinul Fundației Hanns Seidel.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE