Sechestre pe terenuri, automobile, dar și casa în care locuiește Igor Dodon

Terenul și casa individuală din Chișinău în care locuiește fostul președinte Igor Dodon cu familia sa au fost puse sub sechestru. Sechestre au fost aplicate pe terenuri, construcții și automobile deținute prin intermediul unei persoane terțe. Fostul șef de stat, care are statut de învinuit, a fost citat la Procuratura Anticorupție pentru a-i fi înmânată copia hotărârii cu privire la punerea sub sechestru a bunurilor care constituie obiectul anchetei efectuate, transmite IPN.

Procuratura precizează că judecătorul de instrucție a admis demersul procurorilor anticorupție și a autorizat punerea sub sechestru a bunurilor imobile deținute personal de către ex-președintele Republicii Moldova, precum și a celor deținute prin intermediul unor persoane interpuse.

Pe lângă terenul și casa individuală în care locuiește fostul președinte, au fost aplicate sechestre pe terenuri și construcții situate în extravilanul satului Sadova, raionul Călărași, deținute prin intermediul unor persoane interpuse, apropiate fostului șef de stat, care au calitatea de complici la săvârșirea infracțiunii de îmbogățire ilicită. De asemenea, au fost puse sechestre pe patru terenuri și șase construcții amplasate în satul Molovata, raionul Dubăsari, deținute prin intermediul cumnatului lui Igor Dodon, care se află în arest preventiv. La fel este vorba și despre patru automobile deținute prin intermediul unei persoane terțe interpuse.

Igor Dodon califică dosarul ca fiind unul politic, la comanda președintei Maia Sandu. Politicianul se află în arest la domiciliu, fiindu-i incriminate mai multe capete de acuzare, printre care corupere pasivă, acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită. Soția lui Igor Dodon, învinuită de complicitate la îmbogățire ilicită, are interdicția de a părăsi țara, iar fratele Galinei Dodon se află în izolator.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.