Se va destrăma sau nu blocul ACUM? Opinia experților

Comentatorul politic Roman Mihăeș este de părere că blocul ACUM, cel mai probabil, se va destrăma la începutul anului viitor. În același timp, comentatorul politice Victor Ciobanu, consideră că membrii blocului ACUM și-au asumat plecarea de la guvernare și vor exploata împreună subiecte nefavorabile PSRM până la viitoarele alegeri prezidențiale. Opiniile au fost expuse în cadrul emisiunii „Glavnîi vopros” de la postul NTV Moldova.

Potrivit lui Roman Mihăeș, în regiuni destrămarea blocului ACUM deja a avut loc având în vedere că consilierii PAS și PPDA votează separat pentru președinții de raion, transmite IPN.

„Cel mai probabil, blocul nu va exista. Partidul Acțiune și Solidaritate va merge pe calea lui și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr pe calea lui. Totodată, trebuie de menționat că este necesară o reformare profundă a eșichierului de dreapta. După ce blocul ACUM a făcut coaliție cu PSRM, liderii celor două partide și-au epuizat forțele”, a menționat Roman Mihăeș.

Comentatorul politic Victor Ciobanu a menționat că sunt exagerate opiniile că blocul ACUM va dispărea, chiar dacă a ieșit în evidență doar un lider, Maia Sandu. Potrivit lui, membrii blocului ACUM și-au asumat decizia de a pleca de la guvernare și, până la alegerile prezidențiale care urmează să aibă loc anul viitor. vor exploata subiectul legat de faptul că socialiștii nu au dorit independența justiției.

Jurnalistul Valerii Demidețkii este de părere să nicio formațiune politică în prezent nu vrea să fie organizate alegeri parlamentare anticipate și că un scrutin anticipat n-ar fi convenabil niciunui partid. În opinia jurnalistului, Maia Sandu a ales un moment potrivit pentru a se retrage din fruntea Guvernului și, totodată, să rămână principalul lider al opoziției după înfrângerea lui Andrei Năstase la șefia Primăriei Chișinău. Totodată, Valerii Demidețkii consideră că președintele Igor Dodon nu a planificat o asemenea evoluție a lucrurilor pe arena politică. „Igor Dodon a pariat acum tot pe o singură carte, el nu avea altă soluție. Acum succesul lui politic depinde de Guvernul Chicu. Dacă acest executiv va obține rezultate, atunci până la prezidențiale Igor Dodon va merge victorios”, consideră Valerii Demidețkii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.