Se reiau măsurile speciale în contextul tranzitului de retur al evreilor hasidici

Instituțiile din domeniul securității naționale reiau măsurile speciale în contextul tranzitului de retur al evreilor hasidici care au marcat Anul Nou evreiesc în orașul ucrainean Uman. Aceștia vor tranzita teritoriul Republicii Moldova începând de astăzi, pentru a-și continua deplasarea către țara de reședință, transmite IPN.

Aeroportul Internațional Chișinău este pregătit să gestioneze numărul sporit de aeronave și călători. În proximitatea acestuia a fost instalat un platou de așteptare destinat evreilor hasidici. De asemenea, au fost instalate corturi destinate verificărilor. Pentru a evita suprapunerea cu cursele regulate, sunt create fluxuri speciale de procesare a documentelor călătorilor pelerini și suplinite turele de personal pentru optimizarea proceselor.

De asemenea, pasagerii curselor aeriene sunt îndemnați să se prezinte cu rezervă de timp la Aeroportul Internațional Chișinău. Accesul în aerogară va fi strict pentru personalul aeroportuar și pasagerii cu bilet pentru cursele aeriene.

În fiecare an nou evreiesc, evreii fac un pelerinaj în orașul Uman din centrul Ucrainei, acolo unde este mormântul rabinului Nachman, fondatorul Hasidismului Bratslav, unul dintre curentele iudaismului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.