Se prelungesc restricțiile de intrare în Italia pentru moldoveni

Italia prelungește starea de urgență, instituită la sfârșitul lunii ianuarie, până pe 15 octombrie anul curent. De asemenea, sunt prelungite cu 10 zile restricțiile de călătorie stabilite anterior până la 31 iulie, inclusiv restricțiile care interzic intrarea în Italia pentru persoanele care în ultimele 14 zile au vizitat sau au tranzitat Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Italiei în Republica Moldova, în prezent, cetățenii Republicii Moldova pot intra în Italia doar dacă dețin un permis de ședere pe teritoriul acestei țări sau a unei țări membre a UE (inclusiv membrii de familie a acestora: soț sau soție, părinți, copii până la vârsta de 21 de ani și dependenții pe motive de dizabilitate).

Într-o convorbire telefonică, care a avut loc la data de 29 iulie, președintele Igor Dodon s-a adresat omologului său italian, Sergio Mattarella, cu rugămintea să permită intrarea cetățenilor Republicii Moldova în Italia dacă prezintă certificate de testare la COVID-19, iar în caz de necesitate să repete testarea imediat după̆ intrarea în Italia.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.