Se majorează suportul financiar acordat cuplurilor longevive și persoanelor centenare

Începând cu luna iulie, se majorează valoarea suportului acordat cuplurilor longevive și persoanelor centenare care au viză de domiciliu pe teritoriul municipiului Chișinău, transmite IPN.

Primăria capitalei precizează că în temeiul deciziei Consiliului municipal Chișinău, suportul financiar acordat soților la jubileul de 50 de ani de la oficierea căsătoriei constituie 5 700 de lei. La aniversarea a 60 de ani din ziua nunții – 7500 de lei, la 70 de ani de la căsătorie – 10 000 de lei per cuplu. Anterior toate categoriile de cupluri longevive beneficiau de suport financiar în valoare de 1 000 de lei.

De asemenea, persoanele care au împlinit vârsta de 100 de ani și mai mult de la naștere vor beneficia de suportul financiar în mărime de 5000 lei.

Pot depune dosarul persoanele care sunt cetățeni ai Republicii Moldova, cu viza de domiciliu în municipiul Chișinău și perioada de căsătorie a cuplurilor este neîntreruptă. Actele de stare civilă trebuie să fie în original. Cererile pentru beneficierea de suport financiar vor fi depuse la Primăria municipiului Chișinău pe parcursul anului când persoanele/cuplurile împlinesc jubileul/aniversarea respectivă.

Inițiativa de a omagia cuplurile longevive de către Primăria Chișinău datează din anul 1997. Scopul acțiunii este de a promova familia tradițională, relațiile de cuplu bazate pe respect, precum și modul sănătos de viață.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.