Se majorează salariile asistenților parentali profesioniști cu studii profesional-tehnice

Salariile asistenților parentali profesioniști cu studii profesional tehnice se majorează cu 700 de lei, ceea ce reprezintă o majorare de 5,5%. Această categorie de angajați se numără printre cele pentru care Parlamentul a aprobat în prima lectură creșterea claselor de salarizare, transmite IPN.

Salariile majorate vor fi calculate pentru luna septembrie și achitate începând cu luna octombrie a anului curent. „Prin aceste modificări corectăm acea greșeală care s-a făcut în anul 2018 în grila de salarizare. Era o nedreptate pe care o simțeau foarte mulți. Mă bucur că am reușit să o corectăm”, a declarat în plen președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun.

Clasele de salarizare vor fi majorate și pentru alte categorii de salariați: consilierul pentru soluţionarea contestaţiilor; unele categorii de personal de specialitate din domeniul expertizei judiciare, formării judiciare, asistenţei juridice garantate de stat; cadrul didactic de sprijin.

Concomitent, în contextul acordării Republicii Moldova a statutului de țară candidat pentru aderare la Uniunea Europeană, va fi stabilit un spor suplimentar la salariu pentru realizarea sarcinilor prioritare. Sporul, în mărime de până la 75% din salariul de bază, vine să stimuleze financiar personalul nemijlocit implicat în realizarea sarcinilor de aderare a Moldovei la UE.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.