Școlile se închid de mâine

Procesul educațional în școli și grădinițe se sistează începând cu ziua de miercuri, 11 martie. Anunțul a fost făcut de către ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, care a comunicat despre două cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus, transmite IPN.

Procesul educațional se sistează pe parcursul acestei săptămâni, dar și pe parcursul săptămânii viitoare. „Vacanța nu presupune în cazul respectiv lăsarea copiilor fără supraveghere. Vacanța nu presupune în cazul respectiv supunerea copiilor unui risc și mai mare cu coronavirus și alte infecții. Solicităm responsabilitatea părinților față de copii, monitorizarea copiilor unde se află, cu cine se află în contact. Reiterez, evităm autotratamentele și să apelăm medicul de familie”, a spus Viorica Dumbrăveanu.

În cazul studenților, ministra a spus că fiecare instituție de învățământ superior a întreprins măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus, printre care micșorarea numărului de studenți într-o sală de clasă, micșorarea duratei orelor.

Actualizare /17:36/ Contactat de IPN, ministrul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici, a declarat că în scurt timp urmează să fie emis un ordin privind sistarea procesului educațional în grădinițe și în școli.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat marți, 10 martie, despre încă două cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, confirmate de laborator. Este vorba despre un bărbat și o femeie, în vârstă de 60 de ani, întorși recent din Italia. Cele două persoane sunt internate la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, iar starea lor este de gravitate medie.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.