Satul Pocrovca din Dondușeni are cei mai activi alegători. La polul opus este Salcia din Taraclia

Localitatea cu cea mai ridicată prezență la vot este Pocrovca, raionul Dondușeni, unde până la ora 12.00 s-a înregistrat o rată de participare de circa 54%. La polul opus este localitatea Salcia din raionul Taraclia, unde s-au prezentat la urne 0,18 % dintre alegători, transmite IPN cu referire la datele prezentate de către Comisia Electorală Centrală.

În municipiul Chișinău au votat, până la ora 12.00, 14,3 % dintre alegători. Cei mai activi sunt alegătorii din sectorul Botanica al capitalei, unde au votat peste 18 mii de alegători (13,45%). La polul opus, se află sectorul Buiucani, unde au votat circa 12,63% dintre alegători.

În municipiul Bălți s-a înregistrat o prezență de 14,15 % dintre cei incluși în listele electorale.

Până la ora 12.00, la cele peste 1 950 de secții de votare s-au prezentat aproape jumătate de milion din votanți. Cifra reprezintă 17,89% din cetățenii cu drept de vot înscriși pe listele electorale.

Astăzi la urnele de vot sunt așteptați peste 2,7 milioane de alegători. Alegerile în circumscripție sunt considerate valabile dacă la ele participă cel puțin de 1/4 din numărul de persoane înscrise în listele electorale. Secțiile de votare sunt deschise între 07.00 și 21.00.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.