Șase pensionari ai MAI, angajați de Partidul Șor, vinovați pentru filarea a doi procurori

Șase pensionari ai Ministerului Afacerilor Interne și ai sistemului penitenciar au fost recunoscuți vinovați pentru filarea a doi procurori anticorupție în timp ce activau în „securitatea internă” a Partidului Șor, înaintea prezidențialelor din noiembrie 2020, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), faptele au avut loc în Chișinău. Practic toți cei șase bărbați erau atunci domiciliați în capitală, fiind originari din Anenii-Noi, Chișinău și Lipcani-Briceni, cu vârste cuprinse între 34 și 53 de ani.

Cei doi procurori anticorupție au sesizat faptul că erau filați și au depus plângeri la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Dosarul a fost trimis în judecată în mai 2021.

Hotărârea Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, a fost pronunțată în mai 2023, în lipsa a trei inculpați, atunci când termenul de tragere la răspundere pentru încălcarea inviolabilității vieții personale a expirat. Deși au fost liberați de răspundere, chiar dacă au fost recunoscuți vinovați, instanța a dispus ca cei șase să achite cheltuielile de judecată, de peste 28 de mii de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.