Şase copii orfani din Glodeni s-au ales cu locuinţă

Şase copii orfani din satul Clococenii-Vechi, raionul Glodeni, au primit în dar o casă, cumpărată de către o familie din Chişinău. Documentele pentru imobil au fost semnate astăzi, 28 martie, la notar, copiii devenind proprietari cu acte în regulă, transmite IPN.

Copiii au plecat din casa părintească împreună cu mama lor, care a divorţat de soţul agresiv. De atunci au stat cu chirie în mai multe locuinţe. Acum un an, când femeia a decedat, copiii familiei Gurin, cinci băieţi şi o fată, cel mai mare dintre care avea 19 ani, iar cel mai mic 6, s-au mutat într-o casă din Clococenii-Vechi, scoasă la vânzare, în care proprietarii le-au permis să stea gratuit până când vor putea să o cumpere. Copiii au trebuit să se descurce cu salariul fratelui mai mare şi alocaţiile de 500 de lei oferite de stat. Ei spun că nu le-a fost uşor, dar mezinii au continuat să frecventeze şcoala. Doi fraţi mai mari, de 17 şi 18 ani, au mers peste hotare.

Sesizaţi de către o vecină a copiilor, portalul pentru femei www.thewoman.md a început, în  decembrie anul trecut, o campanie de binefacere, în care a adunat produse alimentare, haine şi bani. Coordonatorul campaniei, Alina Matei, a menţionat că o persoană publică din mass-media a fost receptivă la mesajul portalului şi a decis să ajute copiii.

„Copii au rămas singuri, dezorientaţi, speriaţi. Am pornit în decembrie anul trecut această campanie. Ei aveau nevoie practic de tot − produse alimentare, bani, mobilier şi electrocasnice. Nu speram că vom putea cumpăra o casă, dar între timp a apărut această persoană publică, care a decis să le facă o bucurie”, a spus coordonatorul campaniei.

Familia prezentatoarei TV care a făcut donaţia a preferat să-şi păstreze anonimitatea.  „Nu am dormit nopţi în şir gândindu-mă cum am putea să-i ajutăm. Este greu să iei o asemenea decizie. Trebuie să ai curaj. Trăiesc emoţii profunde şi puternice”, a mărturisit vedeta TV. Familia şi-a propus să ţină legătura în continuare cu aceşti copii, pe care  îi va vizita şi îi va ajuta cu sfaturi.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.