Sărbătorile de la sfârșitul lunii august vor fi marcate într-un format restrâns, premier

Conducerea de vârf a țării a discutat astăzi, 24 august, despre evenimentele dedicate sărbătorilor naționale de la sfârșitul acestei luni. Potrivit premierului, Ion Chicu, din cauza pandemiei, aceste sărbători se vor desfășura într-un format restrâns, transmite IPN.

Șeful executivului a declarat că, la sfârșitul lui august, urmează cele mai frumoase sărbători, inclusiv cea mai importantă sărbătoare a statului – Ziua Independenței. Acestea vor avea loc cu respectarea tuturor normelor sanitare și epidemiologice.

Ion Chicu a menționat că săptămâna trecută a fost cu cele mai multe cazuri COVID-19 confirmate, de la începutul pandemiei. În opinia sa, acest lucru a fost generat de nerespectarea regulilor, de către toată lumea. Potrivit lui, dacă se va continua în acest mod creșterea numărului de infectări, autoritățile vor fi nevoite să vină cu restricții.

La sfârșitul lunii august, bugetarii vor avea o minivacanță de cinci zile. Angajații din sistemul public vor avea liber de pe 27 august, când este marcată Ziua Independenței, până pe 31 august – sărbătoarea „Limba noastră”. Conform unei hotărâri de Guvern, ziua de 28 august este declarată zi de odihnă. Aceasta a fost recuperata pe 22 august.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.