Șapte învinuiți în dosarul „Braguța” și-au aflat sentințele date de prima instanță

Șapte învinuiți în dosarul lui Andrei Braguța, decedat în urma maltratărilor la care a fost supus în penitenciar, și-au aflat sentințele date de prima instanță, pe 19 iulie. Patru pedepse sunt cu suspendare, două cu executare, iar unul dintre inculpați a fost achitat, transmite IPN.

Judecătoria municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a dictat cinci ani de închisoare, cu executare în penitenciar de timp închis, pentru unul dintre inculpați. Alt învinuit a primit patru ani de închisoare cu executare.

Pentru alți trei inculpați pedeapsa este de patru ani de închisoare, dar cu suspendare, pe o perioadă de cinci ani. Aceștia sunt obligați să nu-și schimbe domiciliul timp de trei luni și să ofere susținere materială familiei lui Andrei Braguța. Judecătorii nu au anunțat în ce constă susținerea materială.

Magistrații au condamnat un alt învinuit la patru ani de închisoare, cu suspendare pe un termen de trei ani. Acesta are și obligația de a susține material familia lui Andrei Braguța. Cel de-al șaptelea învinuit a fost achitat de către judecători.

Andrei Braguța, în vârstă de 32 de ani, a ajuns în custodia poliției în vara anului 2017, după ce a fost oprit în trafic pentru depășirea vitezei și comportament inadecvat. Deși s-a stabilit că suferea de tulburări mintale, acesta a fost arestat și plasat în izolator, unde a fost bătut. La zece zile, tânărul a decedat.  

Într-o cauză penală inițiată, pe banca acuzaților au ajuns trei inspectori ai izolatorului de detenție provizorie al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău și patru deținuți care s-au aflat în aceeași celulă cu Andrei Braguţa. Ulterior, alți treisprezece polițiști ai izolatorului au fost acuzați de aplicarea tratamentului inuman în privința lui Andrei Braguța.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.