Săptămâna viitoare vor fi reluate mai multe tipuri de comerț

Începând cu săptămâna viitoare vor fi reluate mai multe tipuri de comerț. Este vorba despre unități comerciale separate, care vând produse de igienă, furaje, semințe, precum și piese pentru unitățile de transport. O decizie în acest sens a fost adoptată la ședința Comisiei extraordinare pentru sănătate publică, convocată miercuri seara, 18 martie, la Guvern, transmite IPN.

Într-un briefing de presă, premierul Ion Chicu a declarat că s-a decis ca de luni, 23 martie, să fie reluată activitatea de comerț cu amănuntul a articolelor igienico-sanitare în unitățile comerciale specializate. Potrivit premierului, este vorba despre magazine separate, care prestează doar acest gen de comerț. De asemenea, va fi reluat comerțul în magazinele agricole, în care sunt vândute semințe, produse de uz fitosanitar, furaje, dar și alte produse necesare în procesul tehnologic și operațional al producătorilor agricoli, al companiilor din industria agro-alimentară etc.

Tot de luni, va fi reluat, în magazinele specializate, comerțul cu amănuntul al pieselor de schimb și altor produse conexe serviciilor de deservire tehnică a unităților de transport. „Deci, sunt activități care, reieșind din acest sezon agricol, sunt absolut necesare, dar sunt prestate cu maximă securizare în unități comerciale separate și specializate”, a notat premierul.

Începând cu 16 martie, autoritățile au sistat activitatea tuturor punctelor de comerț din țară, cu excepția farmaciilor, a magazinelor alimentare și a benzinăriilor. De asemenea, au fost închise toate piețele, indiferent de tipul de mărfuri pe care le comercializează.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.