Sancțiuni de 18750 de lei și 200 de ore de munca neremunerată pentru arderea vegetației uscate

Nouă persoane au fost sancționate în ultimele zile după ce au dat foc vegetației uscate. În perioada 11-17 aprilie, Inspectoratul pentru Protecția Mediului și inspectoratele teritoriale au împărțit amenzi în sumă de 18750 de lei și au aplicat sancțiuni sub formă de 200 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității. Contravenienții sunt din municipiul Bălți și raioanele Râșcani și Fălești, transmite IPN.

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență precizează că de la începutul anului pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate 1195 de cazuri de ardere a vegetației uscate care au afectat o suprafață de 2510,03 hectare de teren.

Incendiile de vegetație prezintă un pericol eminent pentru sectorul locativ, mediul înconjurător, viața și sănătatea oamenilor. Cetățenii sunt îndemnați să nu aprindă vegetația uscată, gunoiul menajer și stufărișul, dar și să evite utilizarea focului deschis pentru igienizarea gospodăriilor.

Mucurile de țigări, chibriturile sau alte obiecte aprinse nu vor fi aruncate pe suprafețe de iarbă uscată, în preajma spațiilor forestiere și terenurilor agricole. Copiii trebuie să fie monitorizați strict de adulți, este îndemnul specialiștilor IGSU.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.