Sâmbătă și duminică transportul public va circula în regim normal

Sâmbătă și duminică, 4 și 5 iulie, circulația transportului public municipal, troleibuze și autobuze, va fi organizată în regim obișnuit, cu activitate pe parcursul întregii zile.

Solicitat de IPN, Vasile Chirilescu, șeful Direcției comunicare a Primăriei capitalei, a menționat că deciza a fost luată ca urmare a expirării deciziei anterioare a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, prin care se sista circulația transportului public în zilele de week-end, până pe 30 iunie. Respectiv, o nouă decizie a Comsiei în acest sens, până la această dată, nu a fost luată și municipalitatea a decis permiterea circulației transportului public în zilele de sâmbătă și duminică.

Autoritățile locale au solicitat operatorilor municipali de transport să asigure mai multă responsabilizare pentru personalul care activează pe rute: șoferi și taxatori, care trebuie să reprezinte un model pentru călători prin utilizarea mijloacelor de protecție împotriva infecției COVID-19. Aceștia trebuie să fie să fie echipați corespunzător cu salopete, măști, mănuși, viziere sau ochelari de protective.

În interiorul unităților de transport public să existe suficiente recipiente cu dezinfectant pe bază de alcool, iar pasagerii să aibă acces la ele, pentru dezinfectarea mâinilor. Taxatorii trebuie să se asigure că pasagerii care urcă în troleibuze și autobuze poartă mască de protecție și că aceasta este pusă corespunzător pe față: să acopere gura și nasul.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.