Sâmbătă la Chișinău e zi de plantare a arborilor

Circa 12 mii de puieți vor fi sădiți sâmbătă, 24 octombrie, în diferite zone ale orașului Chișinău, în cadrul campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul capitalei. La plantare vor participa preturile, Direcția generală locativ-comunală şi amenajare, angajați ai Primăriei Chișinău și ai Regiei Transport Electric Chișinău. Locuitorii orașului sunt îndemnați să se alăture acțiunii.

Solicitat de IPN, Tudor Gîrbu, consilier al primarului general pe probleme locativ-comunale, a menționat că în jur de 20 de persoane din cadrul Direcției generale locativ-comunală şi amenajare (DGLCA), alături de circa 50 de persoane de la Primărie și angajați ai Preturii Botanica, vor sădi în jur de două mii de arbori și cinci mii de arbuști în Pădurea-Parc Muncești de pe bulevardul Dacia, 50, la Porțile Orașului.

Se vor mai planta arbori pe Șoseaua Balcani, în perimetrul str. Alba Iulia - str. Liviu Deleanu, în Parcul „Valea Morilor”, în perimetrul str. Drumul Viilor - str. Academiei, str. Trifan Baltă; teritoriul instituțiilor de învățământ și a celor medicale din sector, în Pădurea-Parc „Râșcani”, Padurea - Parc Nicolae Milescu - Spătarul, Scuarul „Ginta Latină”, curțile blocurilor de locuit, teritoriul instituțiilor de învățământ și a celor medicale din sector și Pădurea - parc, str. Florilor colț cu Calea Orheiului, Scuarul din str. Nicoale Dimo, 7/3.

Chișinăul este unul dintre cele mai verzi orașe și relieful impune plantarea copacilor. „Copacii dau umbră și oxigen. Cred că e datoria fiecăruia dintre noi să participe la plantarea lor”, a menținat Tudor Gîrbu.

Acțiunea de sâmbătă, 24 octombrie, este a doua de acest fel în cadrul Campaniei de plantare a arborilor pe teritoriul capitalei: parcuri, zone verzi, curți de blocuri. În total, în toamna curentă în Chișinău vor fi sădiți 100 de mii de arbori.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.