S-a ieftinit gazul

Gazele naturale se ieftinesc. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat miercuri un tarif de 16 730 de lei pentru o mie de metri cubi pentru consumatorii casnici. La acest tarif se adaugă 8% TVA. Noile tarife intră în vigoare la data publicării hotărârii ANRE în Monitorul Oficial, transmite IPN.

Potrivit hotărârii ANRE, tariful în punctele de ieșire din rețelele de transport va constitui 13 514 lei pentru o mie de metri cubi. În punctele de ieșire din rețelele de distribuție de presiune înaltă tariful a fost stabilit în mărime de 13 666 de lei pentru o mie de metri cubi, presiune medie – 14 381 de lei pentru o mie de metri cubi, iar presiune joasă – 16 730 de lei pentru o mie de metri cubi.

Ultimele scumpiri la gazele naturale aprobate de ANRE au intrat în vigoare pe 1 octombrie 2022. Atunci Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat tariful 27 103 lei/1000 m3, la care se adaugă 8% TVA. Un metru cub de gaze naturale a ajuns să coste consumatorii casnici aproape 30 de lei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.