S-a dat startul sărbătorilor iarnă

Cu o întârziere de câteva zile, Pomul de Crăciun din Piața Marii Adunări Naționale a fost inaugurat în seara de luni, 4 decembrie. Odată cu luminițele de pe brad, au fost aprinse și luminițele de sărbătoare de pe străzile din oraș. Cei care au venit la inaugurare s-au bucurat de un spectacol cu participarea vedetelor autohtone, transmite IPN.

Prezentă la eveniment, primarul interimar Silvia Radu, care a venit însoțită de cei doi adjuncți, a declarat că sărbătorile de iarnă sunt cele mai frumoase şi cele mai așteptate de către toți locuitorii planetei. „Inaugurăm acest brad pentru ca să întâlnim spiritul Crăciunului cu inima deschisă şi cu pace în suflet. Să lăsăm tot ce a fost rău, astăzi şi să pornim cu acest spirit deschis, cu inima împăcată spre un nou an. Eu cred că Chișinăul merită tot ce e mai bun şi tot ce e mai frumos. Și mi-am propus să lupt pentru acest lucru, atâta timp cât voi avea onoarea să fiu la cârma municipalității Chişinău”, a notat Silvia Radu.

Nu departe de mulțimea venită la inaugurare, mai mulți reprezentați ai Partidului Liberal au venit cu pancarte pe care au scris „În pofida bradului oligarhic, Chișinăul rămâne în întuneric”.

Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a declarat că „bradul oligarhic” a fost instalat în Piața Marii Adunări Naționale exact așa cum a venit şi Silvia Radu la Primăria capitalei – prin efracție. „Suntem prima şi sper că ultima capitală din lume, care are un brad oligarhic. Este manifestul nostru pentru ca locutorii municipiului Chişinău, cetăţenii Republicii Moldova să cunoască acest lucru”, a spus liberalul.

„Ceea ce face Silvia Radu este un dezmăț – atât la primărie, cât şi prin acțiunile pe care le face. Vreau să spun că nu este nici pe departe un manager bun, așa cum se lăuda în interviurile plătite, de mii de euro – ba dimpotrivă. Am văzut cum gestionează Primăria, am văzut unde aduce mesajul ei”, a menţionat deputata liberală, Alina Zotea.

Sărbătorile de iarnă, potrivit unei dispoziții semnate de Silvia Radu, urmau să fie inaugurate pe 1 decembrie. Însă bradul de 29 de metri, adus din Ucraina, a ajuns la Chișinău cu întârziere și cu multe crengi rupte – fiind instalat în PMAN sâmbătă dimineață, 2 decembrie. Muncitorii de la Spații Verzi au încercat să-l reanimeze, dar Silvia Radu a cerut ca acesta să fie dat jos și s-a angajat să cumpere personal alt brad. În aceeași zi, în Piața a fost instalat un brad de 17 metri, care a fost tăiat din curtea unei grădinițe din sectorul Botanica. Pomul a costat 10 mii de lei, iar înțelegerile au fost ca banii să fie donați în scopuri caritabile.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.