Rusia va relua importul de mărfuri moldoveneşti cu o singură condiţie, Igor Dodon

Preşedintele PSRM, Igor Dodon, întors din vizită de la Moscova, unde s-a întâlnit şi cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, a declarat, într-o conferinţă de presă, că Federaţia Rusă va ridica interdicţia pentru mărfurile moldoveneşti dacă statul va renunţa la Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

„PSRM consideră că Republica Moldova este un stat independent şi nu trebuie să stea în genunchi în faţa nimănui, nici la est, nici la vest. Dar, din punct de vedere economic, Republica Moldova are de câştigat mai mult fiind alături de Rusia”, a declarat Igor Dodon, citat de IPN.

Deputatul şi-a reiterat apelul către alegători să voteze cu partidele capabile să le rezolve problemele. „Trebuie să înţelegem că atât timp cât acordurile semnate cu UE nu vor fi anulate, şanse de a reveni cu mărfurile moldoveneşti pe piaţa rusă sunt destul de mici. Acest mesaj este pentru cetăţenii Republicii Moldova. După alegerile parlamentare, vom insista pe anularea acordurilor şi vom restabili exporturile spre Federaţia Rusă”, a spus Igor Dodon.

Acesta a mai comunicat că a pus în discuţie la Moscova şi subiectul gazelor, menţionând că Moldova poate pretinde la reducerea preţului de circa 2 ori, dacă va opta pentru integrarea în Uniunea Vamală.

Întrebat cu cine va coaliza PSRM după alegerile parlamentare, dacă va depăşi pragul electoral, Igor Dodon a menţionat că nu va face niciodată  coaliţie cu Vlad Filat, Vlad Plahotniuc şi Mihai Ghimpu. Însă este gata să coalizeze cu partidele care optează pentru integrarea în Uniunea Vamală, pentru păstrarea statalităţii, „limbii şi istoriei moldoveneşti”. Igor Dodon a spus că ar putea găsi limbaj comun cu PCRM sau Renato Usatîi, dacă vor coincide principiile promovate.

Alegerile parlamentare vor avea loc în 30 noiembrie.

  • igor dodon despre alegerile parlamentare.mp3
  •     0
  •   

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.