Rusia ar putea împiedica formarea posturilor de control mixte la frontiera moldo-ucraineană, experţi

Federaţia Rusă, ajutată de regimul de la Tiraspol, ar putea împiedica formarea punctelor vamale comune la frontiera moldo-ucraineană. Opinii în acest sens au fost formulate în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, transmite IPN.

Ion Leahu, fost reprezentant al Chişinăului în Comisia Unificată de Control, a declarat că Rusia nu va ceda atât de uşor. „Rusia are în Moldova planuri mari şi de lungă durată. Mă tem să nu întreprindă ceva. Practic nu este zi ca mass-media transnistreană să nu difuzeze ştiri despre aplicaţiile militare. Mă  tem să nu se ajungă la un moment ca Chișinăul să spună că încă nu este timpul şi trebuie să mai aşteptăm”, a declarat Leahu.

Şi analistul politic Oazu Nantoi şi-a exprimat îngrijorarea în privinţa reuşitei posturilor moldo-ucrainene: „Noi suntem slabi şi corupţi. Un jurnalist american m-a contactat şi mi-a spus că face o investigaţia despre interesele lui Vladimir Putin în contrabanda din regiunea transnistreană. Interese de acest fel sunt şi la Chişinău. Nu cred că se va renunţa atât de uşor la contrabandă”.

Ion Manole, preşedintele Asociației Promo-LEX, a declarat că deţine informaţii că autorităţile de la Tiraspol au recurs la o evidenţă strictă a bărbaţilor apţi militar: „Fiecare bărbat care a atins vârsta de 18 ani este monitorizat, inclusiv când iese şi când revine în zonă. Acest lucru vorbeşte despre o potenţială mobilizare”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.