România sprijină Moldova pentru o bună organizare a Summitului CPE

Buna organizare a Summitului Comunității Politice Europene în Republica Moldova va fi asigurată și prin contribuția Ministerului Afacerilor de Interne din România. 87 de angajați ai ministerului român au fost delegați pentru a oferi suport autorităților naționale, transmite IPN cu referire la Grupul Media pentru Știri de Securitate.

Specialiștii români fac parte din Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General al Aviației, dar și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență. Forțele și mijloacele antrenate din România țin de acordarea ajutorului medical, protecție chimică, biologică, radioactivă și nucleară, evacuare medicală urgență, module de decontaminare, dar și patru puncte medicale avansate. În Republica Moldova urmează să ajungă și două elicoptere SMURD care vor efectua la necesitate misiuni aero-medicale.

Sprijinul României vine în contextul implementării acordului de colaborare pe domeniul gestionării situațiilor de urgență moldo-române începând cu 2014. Astfel, ambele state își pot acorda asistență reciprocă în gestionarea crizelor și prevenirea situațiilor excepționale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.