România și Marea Britanie au răspuns demersurilor CNA privind căutarea lui Vladimir Plahotniuc

Autoritățile din România și Marea Britanie au răspuns demersurilor Centrului Național Anticorupție (CNA) de a-l căuta pe fostul lider al Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Plahotniuc, pe teritoriul lor, inclusiv sub numele Vladislav Novak, cea de-a doua sa identitate din Republica Moldova, transmite IPN.

Solicitată de IPN, ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi, a declarat că România și Marea Britanie „au orientat toate forțele pentru localizarea cetățeanului Vladimir Plahotniuc”. La momentul primirii răspunsului de către CNA, persoana căutată nu a fost identificată pe teritoriul respectivelor țări.

Într-o Declarație a Secretarului de Stat, Michael Pompeo, emisă luni, 13 ianuarie, fostul oficial moldovean Vladimir Plahotniuc a fost desemnat public pentru implicare în acte semnificative de corupție și are stabilită interdicția de a obține vize de intrare în SUA. Interdicție în SUA are și soția sa Oxana Childescu, fiul său Timofei Plahotniuc, precum și copilul său minor.

Fostul lider democrat a fost dat în urmărire internațională și interstatală la sfârșitul lunii octombrie, anul trecut.

Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova în luna iunie a anului 2019, după ce PDM a cedat guvernarea pe cale pașnică în favoarea blocului PSRM-ACUM.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.