Transportul rutier de mărfuri din Moldova va fi scutit de autorizații pe teritoriul UE

Transportul rutier de mărfuri în regim bilateral și tranzit urmează să fie scutit de autorizații. Operatorilor de transport rutier din Republica Moldova le va fi asigurată mobilitatea continuă, noi oportunități și acces mai liber pe piața economică europeană. Despre aceasta a anunțat Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale la runda oficială de negocieri pe marginea încheierii unui Acord între Republica Moldova și Uniunea Europeană privind liberalizarea transportului rutier de mărfuri dintre Moldova și UE, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului, Prevederile Acordului vor stabili tipul operațiunilor de transport, durata de valabilitate a Acordului, activitatea Comisiei Mixte de monitorizare a implementării Acordului etc. Proiectul Acordului a fost elaborat de către echipa Comisei UE (Direcția Generală Mobilitate și Transporturi).

În prezent, relațiile bilaterale în domeniul transportului rutier cu majoritatea statelor membre ale UE sunt reglementate în baza Acordurilor bilaterale interguvernamentale, care stabilesc diferite condiții pentru efectuarea operațiunilor de transport rutier.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.