Rezultatele studiilor clinice destinate tratamentului COVID-19 arată un efect pozitiv

Rezultatele preliminare ale studiilor clinice destinate tratamentului pacienților cu COVID-19, desfășurate în Moldova, arată că pacienții, în a doua și a treia zi, au testul negativ, ceea ce demonstrează că tratamentul are un efect pozitiv. Respectiv, rezultatele arată că medicamentul a acționat benefic, iar bolnavii au avut o perioadă de recuperare bună.

Potrivit Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, cele două studii clinice care au loc în Republica Moldova sunt începute de companii farmaceutice din Statele Unite ale Americii. Acestea se desfășoară în cadrul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, sub conducerea investigatorului principal, profesor universitar, șef al Clinicii Anestezie Terapie Intensivă, Victor Cojocaru, în comun cu compania germană de cercetări clinice – ARENSIA Exploratory Medicine.

Din luna iunie, AMDM a autorizat șase studii clinice destinate tratamentului și profilaxiei COVID-19, care sunt efectuate sub supravegherea Comitetului Național de Expertiză Etică a Studiului Clinic pe lângă Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, precum și cu suportul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.