Retrospectiva evenimentelor electorale din 28 septembrie 2019

Candidații PLDM din Ialoveni s-au lansat în cursa electorală

Candidații Partidului Liberal Democrat la funcțiile de primari și de consilieri locali și raionali ai raionului Ialoveni s-au lansat în cursa electorală pentru alegerile locale generale din  20 octombrie.

Primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, candidat independent dar susținut de către PLDM în această cursă pentru noul mandat, a menționat că a fi primar nu este o activitate atât de simplă, trebuie să demonstrezi oamenilor că au dat un vot pentru ca să se facă ceva în localitățile lor, iar ceea ce a făcut el în ultimii patru ani în orașul Ialoveni nu s-a făcut în 40 de ani.

Galina Tonu, candidatul PLDM la funcția de primar al satului Bardar, dar și directoarea grădiniței din localitate, a spus că rădăcina stejarului PLDM a rămas vie în raionul Ialoveni. Membrii formațiunii, deși au fost persecutați de către fosta guvernare, au rezistat. „Am știu că sunt o persoană corectă, ceea ce am făcut am făcut pentru copiii localității. În ciuda tuturor prin ce am trecut, am hotărât să candidez”, a spus Galina Tonu.

Prezent la acțiune, Tudor Deliu, liderul PLDM, a spus că orașul și raionul Ialoveni merită să aibă în frunte oameni destoinici. Tudor Deliu a precizat că formațiunea nu a participat la trei scrutine electorale, dar a demonstrat că are maturitate politică și a susținut alte partide care să facă schimbarea în Republica Moldova. „Dar ajunge. PLDM nu este o organizație filantropică, dar este partidul care a adus schimbări în această țară. Este de datoria noastră să mergem în fața cetățenilor și să-i asigurăm că putem face lucruri bune”, a spus Tudor Deliu.

***********

Activistul Pavel Grigorciuk, candidat la funcția de consilier municipal


Activistul Pavel Grigorciuk a fost înregistrat în calitate de candidat la funcția de consilier municipal Chişinău din partea Partidului Stânga Europeană. Informația a fost confirmată pentru IPN de către Igor Moraru, secretarul Consiliului electoral al circumscripției electorale municipale Chişinău.

Potrivit lui Igor Moraru, decizia a fost luată după ce CECEC a primit avizul ANI precum că pretendentul nu ar avea interdicții legale pentru a fi înaintat la funcția de consilier.

Pavel Grigorciuk este singurul candidat la funcția de consilier din partea Partidului Stânga Europeană.

Acum două zile, Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a emis o decizie privind arestul preventiv pentru 30 de zile în privința activistului, după ce acesta pe 11 septembrie a agresat fizic un procuror. Anterior, dânsul a fost cercetat într-un dosar pentru huliganism după ce l-a agresat pe deputatul democrat Sergiu Sârbu.

***********

Victor Chironda: Reparația și termoizolarea blocurilor vechi e una din cele 7 priorități

Ne propunem inițierea unui program municipal de folosire a panourilor solare pentru reducerea facturilor la energia electrică în instituțiile publice și în blocurile vechi. Declarația îi aparține lui Victor Chironda, candidatul Mișcării Social-Politice „Forța Nouă” la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Într-o conferință de presă, candidatul a precizat că astfel nu numai că vor fi reduse facturile, dar va crește și confortul celor care locuiesc în blocuri vechi.

„Peste o treime din chișinăuieni locuiesc în blocuri vechi. Starea tehnică a blocurilor vechi afectează viețile a zeci de mii de oameni, care nu au bani să repare sau să facă izolarea termică a blocurilor”, a spus Victor Chironda. „Reparația și termoizolarea blocurilor vechi este una din cele șapte priorități ale echipei noastre. Prin urmare, ne propunem inițierea unui program municipal de renovare a blocurilor vechi, sub forma unor cofinanțări ale lucrărilor”, a spus candidatul.

Aflat în echipa lui Victor Chironda în calitate de candidat la funcția de consilier municipal, Sergiu Tofilat a declarat că sunt trei probleme care trebuie rezolvate. „Prima este modernizarea sistemului de încălzire, cu distribuția căldurii pe orizontală. A doua ar fi instalarea de puncte termice la subsolurile blocurilor și termoizolarea blocurilor pentru a reduce pierderile de căldură”, a spus Sergiu Tofilat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.