Republica Moldova va primi 100 mln euro ajutor nerambursabil din partea României

Guvernul României a aprobat memorandumul pentru negocierea și semnarea Acordului între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, transmite IPN.

„Prin intermediul acestui Acord, Guvernul României își propune să intensifice cooperarea între România și Republica Moldova, în vederea dezvoltării unui parteneriat strategic bilateral”, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului pentru relația cu Republica Moldova (DRRM), din cadrul Guvernului României.

„Racordarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană prin intermediul României, promovarea procesului de reforme în spirit european în Republica Moldova, susținerea procesului de integrare europeană și creșterea rezilienței Republicii Moldova la factorii destabilizatori reprezintă principalele obiective ale adoptării memorandumului pentru aprobarea negocierii şi semnarea acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Moldova”, precizează sursa citată.

„Practic, prin acest Memorandum, la nivelul Guvernului se asigură funcționarea mecanismelor pentru un nou acord, în baza căruia România va continua să acorde asistență tehnică și financiară către Republica Moldova, pentru a sprijini parcursul său european”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, în ședința de Guvern de miercuri, citat în comunicatul de presă al DRRM.

Vicepremierul Republicii Moldova, Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene, a adus mulțumiri Guvernului României. „Mulțumim Guvernului României pentru aprobarea astăzi a memorandumului pentru negocierea şi semnarea Acordului între Guvernele noastre privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 milioane de euro acordat țării noastre”, a scris oficialul pe canalul său de Telegram.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.