Republica Moldova la EXPO 2020 în Dubai

Moldova e prezentă la evenimentul mondial din capitala Emiratelor Arabe Unite pentru a „demonstra istoria țării, moștenirea bogată și potențialul de creație al poporului său”, a declarat într-un interviu pentru agenția WAM Victor Hăruță, ambasadorul Republicii Moldova în EAU, cu ocazia deschiderii la 1 octombrie a EXPO 2020, întârziată cu un an din cauza pandemiei.

Relatând despre principiile determinante de prezentare a Moldovei la Expo 2020 Dubai, ambasadorul le-a plasat pe trei subiecte de bază: Discover Moldova, Taste Moldova și Invest in Moldova - „o țară cu un climat fiscal blând, o creștere economică stabilă, costuri echilibrate și o amplasare excelentă în centrul Europei”.

„Întreaga fabulă și tematică a pavilionului nostru se axează pe simbolul care ne caracterizează – Pomul vieții. Orice sămânță pusă în solul fertil al țării mele rezultă într-o minune. Orice ram al pomului nostru reprezintă o posibilitate de creștere și are o importanță aparte, vorbind despre experiența și ramurile strategice ale economiei Moldovei”, a spus Hăruță.

Călătoria virtuală pe plaiul mioritic începe în secțiunea „Descoperă Moldova”, unde vizitatorii savurează peisajele pitorești din această țară verde, admiră straiele naționale și instrumentele muzicale și iau cunoștință cu descrierea bucatelor tradiționale moldovenești și a deliciilor culinare. Zona meșteșugurilor e consacrată utilajelor cu care se lucra altădată, dar și industriei textile moderne a țării. Aici vizitatorii vor putea avea sesiuni de master-class pe diferite meșteșuguri. În zona consacrată investițiilor, persoanele interesate vor putea discuta cu echipa Agenței de investiții a Republicii Moldova.

„Avem drept scop să le creăm vizitatorilor impresia că Republica Moldova este o țară care subscrie concepției dezvoltării stabile prin păstrarea naturii și energiei, utilizarea resurselor alternative și o producție ecologică”, spune Hăruță.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.