Republica Moldova ar putea primi vaccinul Pfizer sau Moderna, premier

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi, referindu-se la ce vaccin anti-Covid va primi Republica Moldova, a precizat că ar putea fi Pfizer sau Moderna. „Suntem în așteptarea primului lot de vaccinuri și, după cum am fost informat de Ministerul Sănătății, sperăm foarte mult ca în prima jumătate a lunii februarie să începem realizarea programului național de vaccinare”, a declarat șeful executivului pentru jurnaliști, transmite IPN.

Potrivit Aureliu Ciocoi, până la urmă nu contează care anume producător va livra vaccinurile. „Important e ca, să avem garanția că condițiile tehnice sunt asigurate, dacă este vorba Pfizer, care necesită păstrarea la temperatura de -70 C. Vă asigur că avem capacități suficiente pentru a depozita până la 200 de mii de vaccinuri. Deci, există capacități frigorifice care corespund criteriilor necesare și care permit menținerea unui număr confortabil de 200-250 de mii de vaccinuri”, a declarat Aureliu Ciocoi. El și-a exprimat speranța ca Moldova va putea importa și alte vaccinuri, cum ar fi Moderna, care nu necesită depozitarea la temperaturi atât de joase.

Aureliu Ciocoi a remarcat că Moldova va importa doar vaccinuri care au autorizația OMS și a Agenției Europene a Medicamentului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.