Reprezentantul Parlamentului a cerut recuzarea judecătorului constituțional Nicolae Roșca

Reprezentantul Parlamentului la Curtea Constituțională a cerut recuzarea judecătorului constituțional Nicolae Roșca, în cadrul ședinței la care se examinează sesizarea președintelui țării privind constatarea circumstanțelor care justifică dizolvarea legislativului. Potrivit reprezentantului Parlamentului, judecătorul Nicolae Roșca a fost, în perioada anilor 2017-2019, avocatul Maiei Sandu, precum și membru al partidului din care provine președintele, transmite IPN.

„Subsidiar acestor circumstanțe, doamna președinte, anterior deținând postul de prim-ministru, a participat nemijlocit la numirea înălțimii sale în funcția de judecător constituțional. Pentru motivele respective, solicităm înaltei Curți să examineze și să admită cererea de recuzare”, a declarat reprezentantul legislativului.

Solicitare a fost formulată după prezentarea poziției președintelui Maia Sandu. Președinta Curții Constituționale, Domnica Manole, a declarat că etapa de înaintare a recuzărilor a fost depășită. Or, în etapa examinării în fond a sesizării acest demers nu poate fi acceptat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.