Renato Usatîi: Țuțu s-a predat autorităților de la Chișinău în urma unor înțelegeri

Fostul deputat democrat Constantin Țuțu a decis să se predea autorităților de drept de la Chișinău în urma unor înțelegeri și cu anumite garanții. Despre aceasta a declarat într-un live pe Facebook liderul Partidului Politic Partidului Nostru, Renato Usatîi, citat de IPN.

„Țuțu s-a predat, dar în urma unei înțelegeri. Este prima „rândunică” în urma coaliției PSRM – PDM. Da, Țuțu o să stea la pușcărie, dar fără omul numele căruia începe cu litera „E”, deocamdată, o să spun doar așa, acest lucru ar fi fost imposibil”, a spus Renato Usatîi într-un live pe Facebook.

Politicianul a amintit de campania electorală pentru prezidențialele din 2016, când Constantin Țuțu, „pur și simplu și-a bătut joc de Igor Dodon”, aflat în Băcioi la o întâlnire cu alegătorii.

„Cum poate să se simtă Dodon după ce în 2016, în timpul campaniei electorale, Țuțu i-a spus la o întâlnire cu alegătorii din Băcioi: „Auzi, Dodon, ai urcat în mașină și-ai plecat”. Așa că înțelegeți: fără garanții pe-aici nu ar fi fost nici urmă de-a lui Țuțu”, a spus Renato Usatîi.

Potrivit lui Usatîi, Constantin Țuțu a implorat să fie adus în țară din cauza unor reglări de conturi care au izbucnit între grupările criminale din România implicate în contrabanda cu țigări și de care fostul politician se ascundea peste Prut.

Constantin Țuțu s-a predat organelor de drept moldovenești la punctul de trecere Leușeni-Albița. Procuratura Anticorupție i-a înaintat învinuirea pentru trafic de influență și îmbogățire ilicită. Acesta se va afla în stare de carantină, la domiciliu, timp de 14 zile și nu va avea dreptul să părăsească localitatea.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.