Renato Usatîi spune dacă va candida sau nu la prezidențiale

Președintele Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, susține că va lua o decizie privind potențiala sa candidatură pentru funcția de președinte al Republicii Moldova la următoarele prezidențiale în funcție de susținerea populației. Politicianul spune că mai aproape de scrutinul prezidențial va studia sondajele și va analiza, dacă va avea susținerea necesară pentru a candida la o asemenea funcție. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul RTR Moldova, transmite IPN.

„Dacă vom vedea că ratingul personal al lui Renato Usatîi la nivel național va fi de 25-30%, așa cum a fost în anii 2015-2016, chiar și peste 40% a ajuns, atunci voi examina această posibilitate de a candida”, a declarat politicianul.

Renato Usatîi spune că nu va încerca să se revanșeze pentru faptul că în 2015 a fost modificată legislația și astfel nu a putut să candideze la funcția de șef al statului. „Dacă voi fi delegat de un sfert din populație la funcția de președinte, voi candida”, a declarat președintele PPPN.

Politicianul spune că nu a candidat pentru funcția de primar al municipiului Chișinău, așa cum era îndemnat de către colegii săi, pentru că aceasta nu ar fi fost corect față de locuitorii din orașul Bălți, care l-au susținut chiar și în lipsa acestuia din țară. În plus, Renato Usatîi spune că trebuia să obțină fotoliul de primar al orașului Bălți pentru a continua lucrurile începute în mandatul precedent.

Renato Usatîi a obținut victorie detașată la alegerile pentru funcția de primar al municipiului Bălți. Pentru președintele PPPN au votat aproape 62% din alegători. Acesta a fost urmat la distanță mare de către candidatul PSRM, care a obținut doar 16,21% din sufragii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.