Renato Usatîi îndeamnă oamenii să-și spună opinia privind candidatura sa la prezidențiale

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, susține că va candida la alegerile prezidențiale dacă va avea o susținere masivă din partea cetățenilor. El a îndemnat locuitorii țării, dar și diaspora să-i trimită un scurt video, în perioada 27 iulie-27 august, în care să-i spună dacă să candideze sau nu. Declarații în acest sens au fost făcute de politician în cadrul unui briefing de presă, transmite IPN.

Renato Usatîi spune că, dacă va fi susținut, va merge în alegeri pentru a câștiga.

În altă ordine de idei, liderul Partidului Nostru, a calificat dosarul deschis pe numele său în Federația Rusă drept unul ilegal” Potrivit lui, cineva încearcă să-l distrugă ca politician și acesta este Igor Dodon.

„Dodon în convulsii încearcă prin orice cale să rămână la putere. Dodon este astăzi nu doar un simbol al corupției . Dodon este astăzi ultimul copil înafara căsătoriei al Partidului Comuniștilor pentru că toată corupția, toate schemele care au început pe timpul lui Voronin, au fost aduse la perfecțiune de copiii săi. Și nu contează ce prenume au: Plahotniuc, Dodon, Greceanîi și alții”, a adăugat politicianul.

Renato Usatîi a menționat că va merge la Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova pentru a cere investigarea echitabilă a dosarului său. „Voi lupta pentru a-mi demonstreze nevinovăția”, a spus acesta.

Magistrații Curții Tverskaya din Moscova, Federația Rusă, au emis vineri, 24 iulie, un mandat de arestare pe numele primarului de Bălți, Renato Usatîi, într-un dosar penal intentat pentru fraudă valutară. Președintele Igor Dodon a comentat acest fapt spunând că de acest subiect trebuie să se ocupe organele competente, iar dânsul nu va interveni în proces.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.