Renato Usatîi, în apărarea femeilor: Doamnele care sunt agresate pot solicita implicarea mea

Renato Usatîi vine în apărarea femeilor agresate. Președintele ”Partidului Nostru” a povestit în emisiunea ”Puterea e în Adevăr!” că în timpul vizitelor de lucru în teritoriu a avut mai multe cazuri, când femeile, victime ale violenței domestice, i-au cerut ajutorul. Potrivit acestora, de multe ori nici măcar nu au la cine să apeleze pentru protecție, pentru că fie polițistul de sector este o rudă a soțului, fie altceva.

Usatîi spune că fenomenul abuzului față de femei este unul grav în țara noastră și din această cauză politicianul este gata să se implice personal pentru a opri violența în familie.

„Doamnele care sunt agresate pot solicita implicarea mea la numărul de telefon +373 680 84 400”, spune Usatîi.

În ultima perioada, societatea a fost șocată de mai multe cazuri de abuz împotriva femeilor. La început de aprilie, o tânără de 19 ani, Ana-Maria Guja a dispărut din Orhei, iar peste o săptămână a fost găsit moartă, în raionul Telenești. Pe acest caz este reținut și suspectat de omor și de răpire un fost polițist.

Un alt caz cutremurător a fost făcut public de poliție. Victima are vârsta de 43 de ani și este cu dizabilitate. Aceasta avea doi copii și nu avea surse de existență, iar bunicul a profitat de starea ei și a organizat traficarea ei în afara Moldovei, în scop de cerșetorie. Schema a fost preluată de feciorul acestuia, iar ulterior – de nepot și a durat 16 ani.

Potrivit datelor statistice, în Republica Moldova, peste 70 la sută dintre fete şi femei au suferit, pe parcursul vieții, cel puțin o formă de violență.

VIDEO
: https://www.youtube.com/watch?v=EZ9NZnm87JM

Departamentul de Presă Partidul Nostru

*******
DISCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate exclusivă pentru corectitudinea și esența conținutului comunicatului, prezentat spre publicare și/sau distribuire.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.