Renato Usatîi de la München: Am votat pentru resetarea statului

Liderul Blocului electoral „Renato Usatîi” a votat pentru resetarea statului, pentru ca în următorul scrutin cetățenii care se află acum în diasporă să poată vota alături de copii și părinți, în Moldova. Acesta și-a exercitat dreptul la vot în orașul german München, transmite IPN.

„Am votat pentru votul electronic, votul prin poștă, pentru planul de modernizare a țării, pentru redeschiderea, resetarea sistemului de școli tehnice, profesionale. Am votat pentru a face regulă în bugetul de stat, pentru ca toți cei care au furat țara până acum să răspundă în fața justiției. Am votat cu speranța că, începând cu ziua de mâine, în Republica Moldova se va începe o schimbare radicală pentru viața fiecărui cetățean”, a spus Renato Usatîi într-un live pe Facebook.

Liderul Blocului susține că este bucuros că oamenii au ieșit masiv la vot, dar califică cozile imense la secțiile de votare din unele orașe europene drept o „bătaie de joc”. Acesta a menționat că a primit semnale precum că masiv se aduc la vot oamenii din regiunea transnistreană, iar ieri, unele partide ar fi achitat de la 400 la 1000 de lei per vot în mai multe sate.

Politicianul spune că a mers să voteze în München, Germania, pentru că e unul din statele unde poate veni doar cu testul negativ PCR la COVID-19 și tot astăzi, după amiază, zboară Chișinău.

Pentru validarea rezultatelor alegerilor este necesară participarea la scrutin a 1/3 din numărul de persoane înscrise în listele electorale. Pragul electoral pentru o formațiune politică este de 5%; pentru un bloc electoral – 7% și pentru candidații independenți – 2%.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.