Relațiile moldo-chineze, discutate la MAEIE

Impulsionarea relațiilor bilaterale și identificarea noilor oportunități de cooperare în domenii sectoriale – au fost subiectele discutate în cadrul unei întrevederi a ministrului afacerilor externe, Aureliu Ciocoi, cu ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong. Părțile au discutat, de asemenea, despre consolidarea cadrului juridic bilateral, transmite IPN.

Interlocutorii au trecut în revistă dialogul politic, subliniind importanța menținerii contactelor la nivel înalt, intensificarea schimburilor comercial-economice și desfășurarea următoarei runde de negocieri pe marginea Acordului de liber schimb. În context, ministrul Aureliu Ciocoi a punctat că dimensiunea economică și investițională în dialogul bilateral vor contribui semnificativ la avansarea calitativă a relației bilaterale.

Într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene se menționează că oficialul moldovean a transmis mulțumiri autorităților de la Beijing pentru ajutorul tehnic și umanitar oferit Republicii Moldova, inclusiv pentru asistență generoasă în combaterea pandemiei COVID-19.

De asemenea, părțile au efectuat un schimb de opinii asupra colaborării în plan multilateral, în cadrul organelor elective ale ONU, în particular prin stabilirea unor aranjamente bilaterale de sprijin reciproc.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.