Reguli la traversarea frontierei cu medicamente

Trecerea frontierei cu medicamente eliberate cu rețetă este permisă doar în cantitățile prescrise de medic. Iar medicamentele fără rețetă nu trebuie să depășească numărul necesar pentru tratament pe perioada călătoriei, a precizat pentru IPN Tatiana Bogdan Șompol, ofițer de presă la Serviciul Vamal.

În rețeta emisă de către instituția medicală trebuie să fie indicată denumirea medicamentelor, modul și durata de administrare.

De la începutul anului, au fost depistate cinci cazuri de transportare ilicită a medicamentelor, inclusiv ascunderea medicamentelor psihotrope printre bunurile personale și nedeclararea acestora. Potrivit legislației naționale, introducerea în țară a respectivelor substanțe este calificată drept contrabandă și poate fi pedepsită cu închisoare pe un termen de până la 8 ani.

Lista substanțelor stupefiante și psihotrope este aprobată de Guvernul Republicii Moldova. Din această categorie fac parte asemenea medicamente precum Modafinil, Alprazolam sau Tramadol.

Serviciul Vamal recomandă persoanelor care călătoresc pe calea aeriană
să consulte și reprezentanții companiei aeriene despre normele sau eventualele restricții impuse cu privire la transportarea medicamentelor.

Pentru mai multe informații, persoanele sunt îndemnate să apeleze la Linia de informare a Serviciului Vamal: +373 22 78 8888. De asemenea, oamenii pot trimite scrisori la adresa de e-mail al serviciului callcenter@customs.gov.md.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.