Reforma în justiție, discutată de Maia Sandu cu procurorul-șef al Parchetului European

Aspecte privind impulsionarea reformelor din sistemul justiției în Republica Moldova au fost discutate ieri, 17 ianuarie, la Bruxelles, în cadrul unei întrevederi dintre Maia Sandu, președintele Republicii Moldova și Laura Codruța Kövesi, procurorul-șef  al Parchetului European, transmite IPN.

Maia Sandu a anunțat pe o rețea de socializare că există interes reciproc de a stabili o relație de colaborare între Parchetul European și instituțiile de combatere a corupției din Republica Moldova. „Este un prim pas pentru a iniția și a desfășura activități comune în ceea ce privește combaterea contrabandei și a spălării de bani”, a menționat președintele Republicii Moldova.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează o vizită oficială la Bruxelles. În cadrul acesteia, Maia Sandu va avea întrevederi cu Charles Michel, președinte al Consiliului European, cu Ursula Von Der Leyen, președinta Comisiei Europene, Josep Borell, Înaltul Reprezentat al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene.

De asemenea, președintele Republicii Moldva  va discuta cu Johannes Hahn, Comisar European pentru Buget și Administrație, Didier Reynders, Comisar European pentru Justiție, Olivér Várhelyi, Comisar European pentru Vecinătate și Politica de Maia Sandu se va întâlni și cu Alexander De Croo, prim-ministru al Regatului Belgiei, cu Majestatea Sa Regele Philippe al Belgiei, și cu David Maria Sassoli, președinte al Parlamentului European.

Din delegația oficială care a mers la Bruxelles mai fac parte Cristina Gherasimov, consilier în domeniul politicii externe și Vasile Popa, director adjunct al Serviciului de Protecție și Pază de Stat.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.