Reacția USMF „Nicolae Testemițanu” privind suspectarea unor studenți internaționali în trafic de droguri

Comunicat de presă

Din informațiile deținute referitor la deconspirarea unei grupări care a pus la cale o schemă de trafic de droguri, în care ar fi implicați și câțiva studenți ai Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, originari din Israel, Vă comunicăm următoarele.

Universitatea s-a autosesizat pe cazul dat și conlucrează cu organele de anchetă pentru a contribui la elucidarea tuturor circumstanțelor de comitere a infracțiunilor de către cetățenii străini, studenți ai instituției noastre.

Operațiunea este în plină desfășurare și Universitatea nu poate oferi mai multe detalii decât cele relatate de responsabilii Direcției Antidrog din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, pentru a asigura secretul anchetei.

Menționăm că Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” condamnă orice comportament ce contravine normelor morale și legale. Conform art. 42, pct. 3 din Carta universitară referitor la drepturile și obligațiile mediciniștilor: „Studenții care nu respectă prevederile actelor normative în vigoare și/sau ale actelor interne ale Universității sunt pasibili de sancționare, în funcție de gravitatea faptei, conform documentelor interne ale Universității, inclusiv prin exmatriculare”.

Astfel, dacă vinovăția studenților USMF „Nicolae Testemițanu” va fi demonstrată, aceștia riscă să fie exmatriculați și să răspundă conform legislației în vigoare pentru acțiunile săvârșite.


Departamentul Comunicare și Relații Publice
IP Univerșitatea de Ștat de Medicină și Farmacie
”Nicolae Teștemițanu” din Republica Moldova

relatiipublice@ușmf.md
Tel.:022 205 235, 022 205 367
GȘM: 79 087 267
Fax: 022 242 411

www.ușmf.md
DIȘCLAIMER: Autorii comunicatelor – nu agenția de presă IPN – poartă responsabilitate

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.