Reacția Guvernului la protestul agricultorilor

„Resursele noastre comune trebuie să fie alocate responsabil tuturor care au nevoie și să ajute agricultura să fie profitabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, în contextul protestelor desfășurat astăzi de către fermieri. Potrivit lui, premierul și alți responsabili din executiv au desfășurat zeci de întrevederi pe diverse platforme de comunicare, transmite IPN.

Daniel Vodă a menționat că autoritățile au relatat transparent și clar despre susținerea de care au beneficiat fermierii pentru a îmbunătăți situația în întregul sector agricol, nu doar pentru cei care produc cereale pentru export, un sector afectat de război, întreruperea comerțului și criza economică mondială.

„Guvernul, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare sunt consecvenți și ajută țintit fermierii și nu doar membrii unei singure asociații, inclusiv debursarea subvențiilor de 1,9 miliarde de lei din acest an, TVA rambursat, ajutăm și în acest moment cu obținerea certificatelor de stare de urgență”, precizează purtătorul de cuvânt.

După mai multe tentative eșuate de a ajunge la un consens cu autoritățile, fermierii au revenit marți cu tehnica în Piața Marii Adunări Naționale. În semn de protest, agricultorii au pornit cu tractoarele claxonând pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Trecând de Parlament și Președinție, tractoarele s-au deplasat spre sensul giratoriu din strada Ion Creangă și înapoi. Agricultorii s-au deplasat și pe alte străzi din centrul capitalei, inclusiv strada Pușkin, iar într-un final au revenit în PMAN.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.