Reacția companiei „Central Group” privind spațiile comerciale din jurul Gării Auto Centru

Persoanele care până nu demult luptau împotriva SRL „Central House”, azi se declară reprezentanții acestei companii, iar cei care i-au apărat interesele au fost înlăturați de la controlul companiei. Declarația aparține Raisei Morozan, care este avocata lui Vitalie Perciun, fostul administrator al companiei „Central House”, dar și administrator al „Central Group”.

Avocata a declarat, într-o conferință de presă, că Vitalie Perciun, pe când conducea „Central House”, a amenajat spațiul din Gara Auto Centru – peroanele, pavajul, a fost instalat sistem de iluminat. S-au construit spațiile comerciale. Problemele au început imediat cum au fost făcute aceste investiții. „Atunci la conducerea companiei „Gările și Stațiile Auto” era Veaceslav Zara, actualul director al Agenției Proprietății Publice, iar vicedirector – Iurie Moroz, actualul director al „Gările Auto Moderne”, companie care a preluat toate gările din țară”, precizează Raisa Morozan.

Potrivit avocatei, acțiunile s-au intensificat în 2019, manifestându-se prin deconectarea de la serviciul de alimentare cu apă și canalizare. S-au pus și impedimente pentru conectarea individuală. Au urmat și acțiuni judiciare, prin care s-a încercat blocarea activității companiei, dar și aplicarea sechestrelor pe conturile companii cu scopul de a bloca activitatea și de a crea datorii la stat.

Raisa Morozan a declarat că spațiile comerciale din jurul Gării Auto Centru, cu o suprafață de peste 2700 de metri pătrați, sunt transmise în locațiune printr-un contract, cu acordul Adunării Generale a asociațiilor SRL „Central House”, către compania „Central Group”. Semnarea acestui contract a fost decisă pentru a ieși din situația de impact care se crease, întrucât, chiar dacă banii veneau pe contul „Central House”, erau imediat înghețați și nu puteau fi utilizați, explică avocata.

Raisa Morozan a mai spus că astăzi, prin acțiunile administratorului de insolvabilitate, se încearcă a prelua spațiile comerciale care aparțin „Central House” și care se află în jurul Gării Auto Centru.

Într-o altă conferință de presă, avocatul Andrei Iosip a declarat că, după procedura de insolvabilitate inițiată la „Central House”, compania, administrată atunci de Vitalie Perciun, a încheiat un contract de locațiune cu compania „Central Group”, care îi este aficiată. Conform acestui contract, toate bunurile imobile ce aparțin companiei „Central House” cu drept de proprietate au fost transmise în locațiune companiei „Central Group” pentru o perioadă de 29 de ani (din 1 august 2018). „Central House” primește pentru închirierea acestor spații circa opt mii de euro lunar de la „Central Group”, pe când ultima încasează de la subchiriași cel puțin o sută de mii de euro pe lună.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.